Welkom op de website van Joan Huls uit Nieuwleusen.

Al vanaf mijn 18e verzamel ik miniatuur trekkers van Deutz. Nadat ik in 2004 een Deutz F1L514 (1 cilinder) gekocht heb, ben ik verder gegaan met het verzamelen van alles wat met Deutz te maken heeft. In de winter van het jaar 2004/2005 heb ik samen met mijn vader de trekker helemaal gerestaureerd en opnieuw in de verf gezet. Sinds oktober 2007 ben ik ook in het bezit van een watergekoelde Deutz F1M414. Dit is ook een trekker met een 1 cilinder motor die doormiddel van een aansteek lont en een slinger gestart moet worden. Aan deze trekker valt ook nog het nodige te klussen zodat we ons nog niet hoeven te vervelen.

Met de opgeknapte trekker hebben we inmiddels verschillende oldtimerdagen bezocht. O.a. bij E.G. ten Kate in Nieuwleusen, Europeseweek in Nieuwleusen, oldtimerdag Staphorst, Hassailt in Hasselt, oldtimerdag Ruinerwold en de oogstdag in Oudleusen.

In oktober 2006 ben ik begonnen met het verzamelen en verkopen van originele onderdelenboeken van trekkers. Tevens ben ik de boeken gaan scannen, zodat ik ze op CD kon zetten en verkopen. Hierdoor kunnen verzamelaars en mede hobbyisten tegen relatief lage kosten aan informatie komen voor hun trekker. Van het een kwam het ander en zodoende kwamen hier langzamerhand ook boeken van auto's en motors bij.

Onder het kopje foto's staan de foto's van mijn trekkers en de evenementen  die we onlangs bezocht hebben.

Ik zou zeggen, neus eens lekker rond en als je dingen mist op de site of als suggesties hebt dan hoor ik het graag.

Groeten,

Joan

Joan.Huls@gmail.com